AMSTERDAM - Rihanna heeft een tijd een hekel gehad aan Chris Brown, maar is blij dat hij nu succes heeft in de muziekwereld.

Dat zegt de zangeres, die een relatie had met de r&b-zanger en begin 2009 door hem werd mishandeld, tegen het Amerikaanse blad Esquire.

Volgens de 23-jarige Rihanna kostte het haar 'te veel tijd' om kwaad te zijn op haar ex-vriend. "Er was te veel woede", legt ze uit. "Ik ben heel blij dat hij nu een doorbraak heeft bereikt in zijn carrière."

Herpakt

De 21-jarige Brown boekte groot succes met zijn laatste plaat F.A.M.E. (Forgiving All My Enemies), dat de gouden status bereikte en op de eerste plaats binnenkwam in de Billboard 200 albumlijst.

"Het is ongelooflijk om te zien hoe hij zich heeft herpakt. Zelfs toen het het leek alsof de hele wereld tegen hem was", vindt Rihanna. "Ik vind zijn muziek heel goed, ik ben een fan. Ik ben altijd een fan geweest."

Mishandeling

De zangeres, die later dit jaar weer met een nieuw album komt, zegt Brown het beste te wensen. "Ik zou hem nooit iets slechts toewensen. Nooit."

Rihanna werd in februari 2009 flink toegetakeld door haar toenmalige vriend: hij had haar geslagen en geprobeerd te wurgen. Het voorval zorgde bij Brown, wiens ster rijzende was, voor flinke imagoschade.