AMSTERDAM - Amanda Krabbé is niet vreemdgegaan met tien mannen. Haar uitspraak ‘ik ben niet één keer, wel tien keer vreemdgegaan’, was bedoeld als spottende ‘vergroting’ in de richting van haar man Martijn Krabbé.

"Sommige mensen hebben ervan gemaakt dat ik tien keer vreemdgegaan zou zijn. Dat is natuurlijk onzin. Het was één en dezelfde man", zegt Krabbé in het tijdschrift Story.

Toen Krabbé tijdens een feestje in Noordwijk werd gebeld door haar man, vroeg de tv-presentator of zij vreemdging. Omdat hij hier zo expliciet naar vroeg, antwoordde Krabbé met ‘Ja, ik ben vreemdgegaan. En niet één keer, maar wel tien keer’.

Amanda Krabbé had tijdelijk een relatie met iemand anders, maar uiteindelijk is dat op niets uitgelopen. "Dat het niet werkte had vooral te maken met het leven dat ik momenteel leid als moeder van vier kinderen."

Nieuwe liefde

Ze zegt dat het daarom best moeilijk is om in de huidige relatie een nieuwe liefde te ontmoeten die daartegen bestand is.

Ze ontkent niet dat er in het leven van haar en Martijn ruimte is voor een nieuwe relatie. "Dat het tussen Martijn en mij niet meer is zoals het was, is echter wel duidelijk", vertelt Krabbé.

Martijn en Amanda zien elkaar momenteel één keer in de week. "Ik zie hem dus nog steeds, al is dat puur platonisch. Er speelt niets meer tussen ons."

Sinds het tweetal niet meer bij elkaar woont, bezit Martijn Krabbé een appartement in het centrum van Amsterdam. Omwille van hun kinderen houden ze met elkaar contact.