AMSTERDAM - Het huwelijk tussen Albert Verlinde en Onno Hoes heeft nieuwe energie gekregen. Er dreigde een huwelijkscrisis, maar inmiddels neemt het echtpaar weer tijd voor elkaar.

"Het was alsof er een kloof tussen Onno en mij dreigde te ontstaan", zegt Verlinde in het tijdschrift Story.

Het ging bergafwaarts met de twee sinds Hoes aan de slag ging als burgemeester van Maastricht. Verlinde zag de VVD-coryfee alleen nog in het weekend, en zelfs dan waren er vaak nog verplichtingen.

Verlinde had weinig tijd voor privé-aangelegenheden door zijn werk als theater- en musicalproducent en zijn bijdrages aan het tv-programma RTL Boulevard. Ook de agenda van Hoes raakte al snel vol.

Eigen leven

Volgens de presentator hadden Hoes en hijzelf een eigen leven. "Het was alsof onze levens niet meer op elkaar waren afgestemd. Ik realiseerde me dat er iets moest gebeuren om ons geluk en onze liefde niet door onze vingers te laten glippen", vertelt Verlinde.

Een half jaar later is er sprake van een totaal andere situatie. De twee maken bewust ieder weekend tijd voor elkaar. "De weekenden zijn echt heilig voor ons. Daar laten we niets meer tussenkomen", benadrukt Verlinde.

"De spaarzame momenten dat Onno en ik samen zijn, benutten we volop." Vorig weekend heeft het tweetal elkaar intensief gesproken toen ze met z’n tweeën de Sint-Pietersberg beklommen.

Vrij weekend

Onlangs tekende Verlinde voor drie jaar bij als ‘gezicht’ van RTL Boulevard. Ook liet hij in zijn contract opnemen dat hij hooguit vier dagen per week werkt.

Op die vrije dag maakt Verlinde tijd voor andere werkzaamheden, zodat hij in het weekend zijn tijd aan Hoes kan besteden.