AMSTERDAM - De Britse prins Harry is in Californië aangekomen voor zijn militaire training. De prins verblijft de komende maanden in het westen van de Verenigde Staten voor een Apache-training van het Britse leger.

De 27-jarige Harry kwam donderdag aan, schrijft het Amerikaanse blad People. De Britse prins verblijft de komende weken op een luchtmachtbasis in El Centro in het zuiden van de Amerikaanse staat. Naar verwachting blijft Harry een maand in Californië, daarna wordt hij nog een maand getraind in de staat Arizona.

Het trainingsprogramma maakt deel uit van de opleiding van alle Britse piloten van de gevechtshelikopter. "Hierna is Harry zo goed als klaar met zijn Apache-training", vertelt een bron binnen het Britse koningshuis aan People. "Daarna wordt hij toegewezen aan de luchtmacht. Of hij wordt uitgezonden, is dan aan het ministerie van defensie."

Afghanistan

Harry diende een aantal jaar geleden in Afghanistan. Harry Wales, zoals hij in het leger wordt genoemd, vocht vanaf eind 2007 tien weken in Afghanistan.

Toen bekend werd dat de prins meevocht werd Harry teruggestuurd naar Groot-Brittannië. Het ministerie van defensie was bang dat de prins doelwit zou worden van de Taliban.