Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Prive, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Irene Moors geen ‘size zero’ heeft, BN’ers op hachelijke hakken, Patries hand in eigen boezem steekt en het prive-feestje van de Oranjes. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Irene Moors lijkt de kant van Linda de Mol op te gaan. Vroeger suf en braaf gekleed, de laatste tijd steeds leuker en moderner. Irene is lang en slank en kan alle hippe kleding aan.

‘Maar’ geeft ze toe in Party, ‘Zonder stylist ben ik niks. Ik vind altijd iets mooi wat 3 jaar geleden in de mode was.’

Ook geeft ze aarzelend toe dat ze maat 40 heeft. Een hele bekentenis in showbizzland, waar alle dames elkaar de loef afsteken met maatje 36.

Hachelijke hakken

Party geeft BN-dames een opvoedkundig lesje: ‘Pas op met hoge hakken’. Aanleiding is Victoria Koblenko, die zwikte en haar enkelbanden blesseerde. Yolanthe krijgt een standje vanwege haar stilletohakken.

Niet alleen omdat ze boven Wesley uittorende (‘Niet echt een fraai gezicht’), maar de voetbalvrouw zou in struikelgevaar verkeren.

Patty Brard draagt komische hakken in de vorm van een revolver, maar helaas: Party vindt het niks. Slecht voor de spieren en nog gevaarlijk ook. Arme dames, wat te doen? Als ze in de kledingrubriek platte schoenen dragen, moeten ze juist hogere hakken dragen, maar Party beveelt alleen nog ballerina’s aan. Duivels dilemma.

Blozend om bloesje

Ai, ai, wat genant. Prinses Laurentien stond letterlijk en figuurlijk in haar hemd. Toen ze het podium betrad, sprongen alle knoopjes van haar zwart zijden bloesje open. Alleen het striklint en een enkel knoopje hielden de boel nog op zijn plaats.

We hebben zicht op een degelijke witte BH, fantasieloos sportmodel. Laurentien bloosde hevig en hield haar bloesje erna stevig dicht. Volgens Weekend redde Anita Witzier de situatie door grappend te vragen of ‘dit de schuld was van acteur Barry Atsma’, die ook op het podium stond. Thuis in Brussel gaat het ondeugende bloesje vast in de koninklijke kliko.

Kein Gucci

‘Wo ist Gucci?’ vroeg Sylvie Meis ooit in een grappig reclamespotje. Ze persifleerde zichzelf als eeuwig shoppende voetbalvrouw. In het echt liet ze de Gucci-winkel deze keer links liggen. Prive heeft foto’s van de presentatrice op het vliegveld.

Ze trekt haar Louis Vuitton-trolley achter zich aan, koopt wat tijdschriften, maar loopt de glimmende gouden etalage voorbij. Sylvie reist veel en vaak, maar het blad verbaast zich erover dat ze dat met ‘gewone’ vluchten doet. Bij de security-check zal ze in elk geval veel werk hebben.

Niet alleen haar oorbellen moeten uit, ook haar laarzen. De grijze hoge hakken hebben een zichtbare metalen versiering en daar gaat de detector zeker van piepen. Nu maar hopen dat Sylvie’s sokken ook beeldig gestyled zijn.

Lintjesregen

Je bent de zoon van Prinses Irene en de nieuwe Hertog van Parma. Dus deel je op een mooie dag een paar erelinten en onderscheidingen uit. Prins Carlos reisde met zijn familie naar Italie om zijn overleden vader Carlos Hugo te herdenken.

Dat was een goede gelegenheid om de jaarlijkse ridderorden uit te reiken. Nogal apart was het dat hij zowel zijn zwager als zijn eigen vrouw vereerde met een onderscheiding. Tjalling ten Cate, man van zus Margarita, kreeg een lint opgespeld.

Echtgenote Annemarie kreeg zelfs twee ordes van manlief cadeau. Kan de ‘koude kant’ van de koninklijke familie tenminste ook iets met lint omhangen bij de volgende officiele gelegenheid.

Hand in eigen boezem

Patricia Paay is weer eens boos. Dit keer op de vriendin van haar ex-man Adam Curry. Deze Mickey wil blootfoto’s van dochter Christina maken voor Playboy.

Christina wil wel, maar moeder Patricia is razend. Ze vindt dat Mickey over de (blote) rug van Christina probeert door te breken in de VS. Zelf stond Patries ook in haar blote niksje in Playboy en dochter Christina mag ook best een reportage doen.

Maar dan wel pas over een paar jaar en met een echte fotograaf, niet met stiefmoeder Mickey. ‘Dan wordt het oorlog’ briest ze in Story. Toevallig staat achter in dezelfde Story een boze brief van een mevrouw die zich ergert aan de borsten van Patricia, die altijd uit haar hemdje vallen. Toeval?