AMSTERDAM - Donderdag is de oktober-editie van Playboy gelanceerd. De naaktfoto’s van Amanda waren voor het publiek geen verrassing meer, omdat in september de foto’s uitlekten op internet.

Voordat Amanda Krabbé ‘ja’ zei tegen een naaktreportage in de Playboy, overlegde ze thuis met haar vier kinderen. Niemand van hen stond negatief tegenover een naakte moeder op de cover van een tijdschrift.

"Voor mij was de vraag niet of ik wel of niet zou durven. De vraag was: ‘zal ik het doen?’, want ik heb toch vier kinderen", zegt Amanda in een interview met NU.nl.

Blote borsten

Toen één van haar dochters vroeg wat de Playboy nou eigenlijk was, antwoordde Amanda: "Een blad met allemaal blote borsten en billen." "Vervolgens keek ze mij aan met een blik waaruit voor mij duidelijk werd dat ze er verder geen gevaar in zag."

De vrouw van presentator Martijn Krabbé heeft begrip voor het feit dat mensen vraagtekens zetten bij haar naaktreportage. "Iedere vrouw zou op de cover van Playboy willen staan, maar aan de andere kant realiseer ik me ook dat ik moeder ben van vier kinderen."

Amanda geeft toe dat ze de reacties op haar naaktreportage in haar beginperiode als kwetsend heeft ervaren. "Maar op een gegeven moment word je gehard door de media. Het gebeurt zo vaak dat mensen op een andere manier reageren dan je van tevoren hebt bedacht."

Rutger Castricum

In de periode dat de naaktfoto’s werden gemaakt was Rutger Castricum, redacteur van GeenStijl, gasthoofdredacteur van Playboy. Hij becijfert de naaktreportage van Amanda met een 9+.

“Amanda is een schitterende vrouw. Haar borsten zijn heel mooi en haar gezicht is erg aansprekend.”

Castricum vindt dat Amanda goed omgaat met de reacties. "Als je in de publiciteit staat krijg je veel ellende over je heen. Dat geldt voor iedereen", zegt Castricum die toevoegt dat jaloezie daar een rol bij speelt.

Anouk

Op de vraag welke vrouw hij volgende keer in de Playboy zou willen zien, antwoordt Castricum: "Anouk vind ik een mooie vrouw. Ze is iets minder mooi dan Amanda. Maar als ‘iets minder opvolgertje’ zou zij een leuke toevoeging zijn."

Volgens Amanda zijn er genoeg geschikte kandidaten. "Playboy zou dan wel moeten zoeken naar een jonge meid zonder kinderen, want lezers zitten niet te wachten op nog een moeder van vier kinderen."

Amanda Krabbé presenteert Playboy