LOS ANGELES - Geluidsopnames en schokkende foto's van Michael Jackson speelden woensdag een sleutelrol bij de strafzaak tegen zijn lijfarts Conrad Murray in Los Angeles.

De aanklager liet de jury een bandopname horen van Jackson in gesprek met de dokter.

De popzanger spreekt zacht, laag en soms verward. ''Mijn optredens helpen mijn kinderen. Ik hou van hen. Ik had zelf geen kindertijd.

Ik voel hun pijn'', zei de zanger, een maand voor zijn overlijden in juni 2009. Zijn arts is aangeklaagd voor het toedienen van een overdosis slaapmiddel propofol.

Concerten

Te horen is ook hoe hij zegt dat zijn 50 geplande concerten in Londen fenomenaal moeten worden.

"Elvis deed het niet, The Beatles niet. We moeten fenomenaal zijn. Als mensen mijn show verlaten, wil ik dat ze zeggen: zoiets heb ik mijn hele leven nog nooit gezien, het is fantastisch, de grootste entertainer ter wereld", zegt Jackson in de opname.

Kinderziekenhuis

De opbrengst was bedoeld voor een kinderziekenhuis dat hij wilde oprichten. Op de opname is te horen hoe Jackson filosofeert over het grootste kinderziekenhuis ter wereld. "Het Michael Jackson Children's Hospital. Er komt een bioscoop, theater, spelletjeskamer. Kinderen zijn ziek omdat ze depressief zijn", vertelt Jackson.

Jacksons broer Jermaine veegde een traan weg toen hij de bandopname hoorde.

Urine

De aanklager toonde ook foto's van een potje urine dat is gevonden bij Jacksons bed na zijn overlijden.

Een lijkschouwer vertelde over de vele verdovende middelen rond het sterfbed. Enkele waren voorgeschreven door andere artsen dan Murray.

Rechtszaak Michael Jackson