AMSTERDAM - Johnny Depp zegt dat hij op het moment alles aan zou grijpen als hij er maar genoeg geld voor vangt. "Ik doe het voor mijn kinderen", zegt de 48-jarige acteur in het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. "Het is belachelijk."

"Het komt erop neer dat als ze me een absurd bedrag zouden geven, ik het zou doen", gaat de acteur verder, die naar verluidt zo'n driehonderd miljoen dollar kreeg voor zijn rol als Captain Jack Sparrow in de vier Pirates of the Caribbean-films.

"Ik moet wel. Het is niet voor mij, snap je? Ik doe het echt alleen voor mijn kinderen", zegt de acteur in het novembernummer.

Depp heeft samen met zijn partner, de tien jaar jongere Franse actrice Vanessa Paradis, een dochter van 12 en een zoon van 9.

johnny depp
Johnny Depp in Vanity Fair

Toch lijkt Depp, die vooral bekendstaat om zijn opvallende rollen in kleine films, niet van plan alleen nog kaskrakers te maken. Zijn volgende film The Rum Diary, een drama over een Amerikaanse journalist in het Puerto Rico van de jaren vijftig, gaat op 22 december in première.

Hij neemt momenteel met Tim Burton de horrorfilm Dark Shadows op, waarin hij een vampier speelt. "Ik heb dat soort stimulaties ook gewoon nodig."

Een vijfde Pirates-film lijkt zo goed als zeker, maar er zijn nog geen concrete plannen. Depps volgende grote publieksfilm is de western The Lone Ranger, waarin hij de indiaan Tonto speelt. Wanneer die film uitkomt, is nog onbekend.

johnny depp
Johnny Depp op de cover van Vanity Fair. Rechts: de acteur op het filmfestival van Cannes.