AMSTERDAM - Wendy van Dijk hoeft niet zo nodig te trouwen met haar vriend Erland Galjaard, maar toch staat ze er wel voor open. "Als Erland voor mij op zijn knieën gaat, dan zeg ik geen nee. Natuurlijk word ik dan zijn vrouw."

Volgens van Dijk is het echter geen onderwerp van gesprek. "Maar dat we het nu niet over trouwen hebben, wil niets zeggen over de toekomst. Ik sluit niets uit", zo zegt de RTL-presentatrice deze week in Story.

Van Dijk bekent dat een huwelijk voor haar eigenlijk een gepasseerd station is, verwijzend naar haar afgeblazen huwelijk met Xander de Buisonjé.

"Vroeger droomde ik wel van zo'n mooie dag, waarop ik een echte prinsessenjurk zou dragen. Dat was mijn meisjesfantasie. Maar daar ben ik met het klimmen der jaren inmiddels wel op teruggekomen. Het boterbriefje is voor mij niet meer zo'n must."

Grootste geluk

De presentatrice zegt vooral heel gelukkig te zijn met wat ze nu heeft. "Als ik naar Erland en mijn twee kinderen kijk, heb ik precies wat ik wil. Zij zijn mijn gezin en daarmee mijn grootste geluk ter wereld. Een huwelijk verandert daar niets aan."

Van Dijk heeft met RTL-baas Galjaard een dochtertje van anderhalf, Lizzy. Uit haar relatie met De Buisonjé heeft ze zoontje Sem van acht.