AMSTERDAM - Een aantal nummers op de nieuwe cd van Frans Bauer is gebaseerd op de familierampen die hem vorig jaar troffen. Deze nummers moeten een beeld geven van zijn verdriet.

“Er staan een aantal liedjes op mijn nieuwe cd die heel persoonlijk zijn en een beeld geven van mijn verdriet”, zegt de zanger in weekblad Story.

Bauer en zijn familie kregen vorig jaar veel verdriet te verwerken. Zijn tante werd vermoord door zijn oom, die later zelfmoord pleegde, het neefje van zijn vrouw Mariska overleed en Frans’ vader werd getroffen door longkanker.

Vooral het nieuws over zijn vader Chris kwam binnen als een mokerslag, stelt Bauer. Vader en zoon Bauer hebben een zeer hechte relatie. Inmiddels gaat het weer beter met Chris, zodat Bauer zich weer kan richten op het zingen.

Echte kerel

Bauer erkent dat zijn gezinsleven door de persoonlijke drama’s stilstond. Maar die ervaringen hebben hem als mens doen veranderen. “Het jaar 2010 heeft me veranderd van een man in een échte kerel”, vertelt Frans.

Door de tegenslagen zegt Bauer zich te hebben vastgeklampt aan zijn gezin. “Ik ben er nu van overtuigd dat wanneer je daarin investeert, je elke tegenslag kunt overwinnen. Mijn gezin heeft mij echt de kracht gegeven om mijn verdriet te overwinnen.”

Nu hij alles op de rit heeft, gaat Bauer weer tijd besteden aan zijn fans. Behalve zijn nieuwe album staat zijn vijftigste optreden in Ahoy op het programma.