AMSTERDAM - Tooske Ragas presenteert vanaf woensdag een trouwshow op SBS, maar moet er zelf niet aan denken voor de camera te trouwen.

 "Wij zijn stiekem getrouwd en ik moet er niet aan denken dat iemand zonder mijn toestemming zit te neuzen in mijn meest intieme momenten", vertelt Tooske aan het AD.

Voor haar nieuwe programma Moet Je Me Niet Wat Vragen? put Tooske uit haar eigen huwelijk.

Ze snapt heel goed dat zelfstandige vrouwen toch wachten op een huwelijksaanzoek in plaats van zelf de stoute schoenen aan te trekken.

"De romantiek is toch dat de man van je dromen je vraagt. Dat gold voor mezelf ook: ik wou 'ja' kunnen zeggen tegen Bastiaan om daarna een witte jurk uit te zoeken."

Trouwen geeft rust

Tooske kan iedereen het huwelijk van harte aanbevelen. "Getrouwd zijn is zo fijn. Je krijgt duidelijkheid, het geeft rust. Geen verwarring en gedoe over verschillende namen op school. We hebben met het hele gezin een achternaam, ik zeg over Bastiaan: dit is mijn man."

Toch is de presentatrice realistisch. "Natuurlijk krijg je door die handtekening geen enkele garantie, maar ik wilde tegenover mijn vrienden en familie hardop zeggen: dit is hem dan, degene met wie ik de rest van mijn leven gelukkig wil zijn."