AMSTERDAM - Jamie Saunders verdwijnt mogelijk een tijdlang achter de tralies. De jongste broer van Ben en Dean houdt rekening met een celstraf van een jaar.

Dat vertelt hij woensdag in De Telegraaf. Saunders werkt in de beveiliging. Volgens hem hebben de vijf aanklachten wegens mishandeling met zijn werk te maken.

Jamie werd dinsdag weer ontboden bij de politie. Hoewel hij tijdens eerdere verhoren meewerkte, deed hij dat dit keer niet.

"De politie wilde aan de hand van videobeelden met mij het verhoor ingaan. Dat kon ik echt niet aan." Saunders zegt dat hij zich, op advies van zijn advocaat, beroept op zijn zwijgrecht.

Boete

De 25-jarige zanger is in het verleden veroordeeld voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. Hij kreeg destijds een boete. Dat er vijf aanklachten tegen hem liepen, maakte Jamie weken geleden al bekend. "Gelukkig ziet de politie ook wel in dat het de meesten gewoon is te doen om het geld", zei Saunders destijds.

De mishandelingen lijken nu toch erger te zijn. "De zaak heeft allesbehalve te maken met 'een klein werkongevalletje'. Het betreft hier namelijk een zeer zware mishandeling, waarbij het slachtoffer zwaar letsel heeft opgelopen", vertelt een anonieme bron die dicht bij het onderzoek staat aan De Telegraaf.

Gemept

Jamie geeft toe dat hij ten minste een keer over de schreef is gegaan. "Ik heb er toen nogal lustig op los gemept, iets wat nooit had mogen gebeuren", bekent de zanger. Waarom het die avond zo uit de hand liep, weet Saunders niet. "Ik werkte in die tijd op zo veel verschillende evenementen, dat ik weleens meer wat meemaakte. Het enige wat ik me nog herinner, is dat ik overwerkt was in die tijd."

Contact met het slachtoffer heeft Saunders nooit gezocht. "Ik heb die man nooit meer gezien. Misschien had ik zelf eens contact op moeten nemen. Maar daarvoor is het nu allemaal te laat. Het enige wat ik nog weet, is dat hij nog een tijdje nodig heeft gehad om van zijn verwondingen te genezen."