AMSTERDAM - Albert Verlinde is rijper en kwetsbaarder geworden door de dood van zijn zwager Antonie Kamerling. "Ik ben er ook meer een gevoelsmens door geworden", zegt hij deze week in Nieuwe Revu.

Op 6 oktober 2010 pleegde Antonie Kamerling zelfmoord. De 50-jarige presentator kende hem goed. Kamerlings vrouw Isa Hoes is de zus van Verlindes levenspartner Onno Hoes.

Verlinde vindt zijn dood nog altijd "ongelofelijk oneerlijk". "We zijn met Isa en de kinderen naar Disneyland geweest en dan denk je: hier moeten ze niet met ons rondlopen, hier moeten ze met hun vader zijn. En dan komt het onbegrip."

Hartstikke oneerlijk

Toch keek de presentator van RTL Boulevard niet raar op toen hij het afschuwelijke nieuws hoorde. "Op het moment dat het gebeurt, is je survival-reactie: het klopt ook wel, we hebben het zien aankomen. Maar een jaar later denk je: nee, het klopt helemaal niet en het is hartstikke oneerlijk en waarom doe je dit in godsnaam? En dan word je ook boos, het is zo onomkeerbaar."

"Op het moment zelf denk je: ja, het is oké, maar nu het verder weg is, denk ik: nee, niet oké. Zo niet oké."

Gevoelsmens

Door Kamerlings dood is Verlinde meer een gevoelsmens geworden, zo zegt hij in het tijdschrift. "Ik denk dat je dat ook in RTL Boulevard terugziet, de toon is anders geworden: zachter, er zit een extra laag bij. Het blijft amusement, maar het ongegeneerde losgaan op iets wordt moeilijker. Door de leeftijd, maar ook door wat ik heb meegemaakt."

De Nieuwe Revu met het interview met Verlinde ligt vanaf woensdag in de winkel.