AMSTERDAM - Amanda Krabbé ging vreemd tijdens haar huwelijk met Martijn Krabbé. De vrouw van de presentator was zo ontevreden in haar relatie, dat ze haar plezier buiten de deur begon te zoeken.

Martijn kwam erachter, omdat Amanda veel van huis was, zo zegt ze in een openhartig interview met Viva.

"Op een gegeven moment zat ik op een feestje in Noordwijk toen hij belde. Ik nam op en hij hoorde een mannenstem op de achtergrond. Hij vroeg: 'Ga je vreemd? Er was op dat moment niets aan de hand, maar hij vroeg er zo expliciet naar dat ik zei: 'Ja, ik ben vreemdgegaan. En niet één keer, wel tien keer."

Moeder

Amanda bekent dat ze in die periode erg ontevreden was in haar relatie met Martijn. "Ik had het idee dat hij alleen maar leuke dingen deed en dat ik eenzaam thuis zat. Hij ging de deur uit, lekker werken, iedereen klapte voor hem, maar niemand zag wat ik deed. Het werk van een moeder gaat onopgemerkt voorbij."

Het stel nam een au-pair en Amanda kreeg meer vrijheid. Daar ging het mis, zo bekent ze. "Ik wilde weer uit. Langzaamaan wilde ik steeds meer. En daardoor ging ik nog meer botsen met Martijn."

Affaire

Amanda zegt niet trots te zijn op haar affaire, vooral omdat ze er achter is gekomen dat het problemen alleen maar erger maakt.

"Als er problemen zijn in je relatie moet je niet vreemdgaan. Daarmee creëer je zoveel spanning. Je komt in een vreselijke spagaat tussen liefde en lust."

"Weet je, ik dacht dat ik met mijn nukkige gedrag duidelijk maakte wat ik wilde en vooral wat ik niet meer wilde in de relatie met Martijn. Maar de enige manier om echt iets duidelijk te maken, is om met elkaar te gaan zitten en het gewoon te zeggen, in woorden."

Relatietherapeut

Inmiddels zegt Amanda weer een leukere relatie met Martijn te hebben, mede te danken aan het feit dat het stel nu even apart woont. "Ik ben er sterker uitgekomen. We zijn bij een relatietherapeut geweest, die zei: 'Jullie lijken wel een stel pubers, zoals jullie op elkaar reageren.' Dat was heel inzichtelijk. Martijn en ik kunnen nu heel goed met elkaar praten, dat hebben we nooit gedaan."