AMSTERDAM - Froukje de Both is al bijna tien maanden verloofd, maar heeft nog steeds geen idee wanneer ze gaat trouwen. "Het doet er ook niet toe", vertelt Froukje aan het AD.

"Wat telt is dat Jeroen en ik volkomen aan elkaar zijn gewaagd."

Jeroen te Rehorst, beter bekend als Dj Dekky, ging op eerste kerstdag op z'n knieën. Froukje koos ervoor de verloving nog maanden geheim te houden, pas in maart maakte ze de trouwplannen wereldkundig.

"Ik heb dat toen niet naar buiten gebracht, want dan roep je de vragen over je af", zegt Froukje over het aanzoek. "Wanneer? Waar? Hoe? Eerlijk gezegd: we weten het nog niet."

Persoonlijke record

Froukje en Jeroen zijn sinds 2007 samen. "Hij is mijn persoonlijke record", blikt de 39-jarige presentatrice terug op de afgelopen jaren. "Dik vier jaar alweer, zo lang was ik nog nooit met iemand samen geweest. Elke dag denk ik opnieuw: dit is een blijvertje."

Met Jeroen heeft Froukje een dochtertje, Emma, die in december 3 wordt. "Mijn leven is door haar totaal overhoop gehaald. Ineens draait het allemaal niet meer om mij en mij alleen. Gelukkig heb ik daarvoor veel teruggekregen: de meest pure liefde die ik ooit heb gekend."

Gezond kind

Over gezinsuitbreiding denken Froukje en Jeroen niet al te veel na. "We zijn er niet heel erg mee bezig. Het mag, maar is geen must. Zo willen Jeroen en ik er ook echt tegenaan kijken. Dat het al bijzonder is dat we één kind - een gezond kind ook nog - op de wereld hebben gezet."