AMSTERDAM – Ruth Jacott hoefde niet lang na te denken nadat Edsilia Rombley haar vroeg een duet op te nemen. "Mijn antwoord was meteen ‘ja’", zegt Jacott tegen NU.nl. "Edsilia is één van mijn leukste collega’s." De videoclip gaat hier in première.

De single Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart werd geschreven door Jochem Fluitsma en Rombleys echtgenoot Tjeerd Oosterhuis. "Het is een hele leuke tekst over vriendinnen", vertelt Jacott over het idee achter het liedje, dat op Edsilia’s nieuwe album komt te staan. "Ik denk dat veel vrouwen zich ermee kunnen identificeren."

Hoewel Ruth Jacott al lange tijd goed bevriend is met Edsilia Rombley, zien de twee zangeressen elkaar niet veel. "We lopen de deur niet plat bij elkaar, want iedereen heeft het druk. En zij is ook nog niet zo lang moeder. Maar als we elkaar zien is het altijd lol. Ik heb veel plezier beleefd aan de samenwerking."

Los van de pret die de dames hadden tijdens de opnames van het liedje, kan Jacott zich niet bedenken waarom de twee niet eerder hebben samengewerkt. "Dat weet ik eigenlijk niet", vraagt ze zich af. "Het gaat zoals het gaat. Dat kun je niet voorspellen. Ik denk dat de tijd er nu rijp voor is."

Videoclip

Hieronder is de videoclip van Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart voor het eerst in zijn volledigheid te zien. "Het is een vrolijke clip geworden, opgenomen in hartje Amsterdam en bij Tjeerd in de studio. Het gaat over twee vriendinnen die elkaar lang niet gezien hebben en elkaar weer gevonden hebben."

Ondertussen laat Jacott zich ontvallen dat er in 2012 een nieuwe cd van haar verschijnt. "Ik ben me aan het voorbereiden op een nieuw album. Er is al veel mooi materiaal binnen en ik heb nog veel demo’s liggen. Wat ik wel al kan zeggen is dat het een lekker Nederlandstalig album wordt."
 

Edsilia Rombley & Ruth Jacott - Uit Het Oog, Niet Uit Mijn Hart