AMSTERDAM - Sanne Kraaijkamp vindt de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards een grote blamage. 

"Ik kan alleen maar hopen dat de mensen van de stichting inzien dat dit een aanfluiting was en volgend jaar wel weer het hele gebeuren zijn officiële galakarakter terug zullen geven", schrijft de dochter van Johnny Kraaijkamp op haar website.

De awardshow, die zondag werd gehouden, is vernoemd naar de in juli overleden vader van Sanne, de komiek Johnny Kraaijkamp.

"De show an sich had naar mijn idee verdomd weinig met het prachtige gala te maken wat het in voorgaande jaren was. Je kon wel merken dat het over was gegaan van de AVRO naar RTL en dat het daarmee dus één groot commercieel gedoe is geworden."

Carlo & Irene show

De show werd dit jaar voor het eerst gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors. "Het was de grote Carlo & Irene show en ik vond het afgrijselijk dat ze het nog steeds Life & Cooking noemde", gaat de styliste door. "Als twee muppets kwetterden ze er lustig op los en wij, het publiek, zaten er als klapvee."

Ook denkt Sanne Kraaijkamp dat haar vader niet blij zou zijn geweest met deze show. "Ik weet zeker dat hij was opgestaan en de zaal had verlaten omdat hij het niet zou zien zitten om als klapvee van Carlo en Irene te figureren. En zeg nou zelf, een zaal met zoveel talent verdient dat ook niet."