AMSTERDAM - Marijke Helwegen gruwelt van het idee dat ze afhankelijk zou zijn van een man. De 62-jarige socialite is er trots op dat ze zichzelf kan onderhouden.

"Ik ben heel zelfstandig, maar niet handig", vat Helwegen samen.

Helemaal zonder hulp kan Helwegen dus niet. "Ik kan niet autorijden, met de computer omgaan of de was doen", somt ze moeiteloos op. "Maar ik heb altijd wel heel zelfstandig willen zijn en voor mijn eigen hachje willen zorgen. Ik word heel angstig als ik van iemand afhankelijk ben."

Dates

Tijdens dates stelt Helwegen zich echter maar al te graag afhankelijk op. De koningin van de plastische chirurgie is van mening dat een man altijd voor haar eten moet betalen. "Maar dat is niet zo veel hoor. Alleen een blad sla, een verse jus d'orange en een mango na. Daar worden ze niet arm van."

Helwegen snapt niets van jonge meiden die met een oude man aanpappen voor het geld. "Die mannen vinden het heel leuk als ze strak en jong om zich heen hebben, omdat mensen dan denken: kijk eens wat hij nog kan." Voor 'sugardaddy's' heeft Marijke dan ook een gouden tip. "Je kunt beter een gelifte vriendin nemen, dat is iemand van je eigen leeftijd."