AMSTERDAM - Jan Smit maakt zich geen zorgen over het mediacircus dat ontstaat rondom zijn huwelijk. "Alles wat ik doe wordt uiteindelijk toch wel bekend, dus we maken ons daar niet zo druk om."

"Je houdt het toch niet tegen", zegt de Volendammer, die op 17 november trouwt met Liza Plat. "Ik ga er niet vooraf al over inzitten. We hebben gewoon een dag gepland en op die dag gaat het gebeuren."

Volgens Jan heeft het geen enkele zin geheimzinnig te doen over zijn trouwplannen. "Hoe kun je dat nou ooit geheim houden?", vraagt hij zich af.

De huwelijkslocaties zijn dan ook al maanden bekend. Jan en Liza trouwen in de katholieke Sint Vincentius a Paulo-kerk in Volendam, waarna ze feestvieren in partycentrum AMVO De Gastheer. "Dit is niet iets wat je even geheim kunt houden. We hebben ook gasten die op de bruiloft komen, dus er zijn zoveel mensen die ervan af weten."

Aandacht

Jan ligt inmiddels niet meer wakker van de media-aandacht voor zijn privéleven. "Ik ben niet anders gewend, ik weet niet beter dan dat men sommige dingen volgt", zegt de Volendammer, die volgend jaar zijn vijftienjarig artiestenjubileum viert.

"Ik ben al vijftien jaar bekend. Ik kan het me niet voorstellen hoe het zou zijn om niet herkend te worden en die aandacht niet te krijgen."

Van alle aandacht wordt Jan nog steeds niet moe. "Ik heb een aantal vrienden die in de bouw werken en elke ochtend om 05.00 uur aan het werk moeten. De hele dag moeten ze zwoegen, buiten, in de regen en de kou. Die worden moe. Hier word je niet moe van."