AMSTERDAM - Rihanna doet weer eens stof opwaaien met een videoclip. De zangeres nam in Ierland een nieuwe clip op in een graanveld van een boer.

Toen die man zag dat Rihanna in lingerie door zijn veld danste, liet de boer de opnamen stilleggen. "Ik vond het niet gepast", legt de man uit aan de BBC.

"Het is mijn land en wat er gebeurde voelde voor mij niet goed. Ik heb hen gevraagd te stoppen met filmen en dat hebben ze gedaan."

De boer gaf aanvankelijk toestemming voor de opnamen, maar had geen idee wie de 23-jarige zangeres was. "Ik heb met haar gesproken en hoop dat ze mijn standpunt begrijpt."

Telefoontje

De boer kreeg vorige week een telefoontje met de vraag of zijn graanveld gebruikt mocht worden voor een videoclip. "Ik had geen idee wie kwam. Als de naam Rihanna was gevallen, had ik nog geen idee gehad."

Rihanna arriveerde maandag in Ierland om de clip bij het nummer We Found Love op te nemen. Hoewel de boer de zangeres niet kende, wisten veel dorpsgenoten wel wie Rihanna was.

Al snel stroomden mensen toe om een glimp op te vangen van de 23-jarige. Eerder veroorzaakte Rihanna ophef met haar clips bij S&M, Man Down en Love the Way You Lie.