AMSTERDAM - Doutzen Kroes neemt haar zoontje Phyllon niet meer zo vaak mee op reis. De kleine is inmiddels acht maanden oud en kan volgens het topmodel beter thuisblijven.

"Het is voor hem beter dat hij geen jetlag krijgt en zijn eigen ritme kan behouden", legt Kroes uit aan Grazia.

"Voor hem is meereizen niet meer nodig qua voeding en hij heeft er ook helemaal niets aan", vertelt de 26-jarige Kroes, die haar kindje de eerste maanden borstvoeding gaf.

Als het aan de Friese schone ligt, gaat Phyllon overal mee naartoe. "Ik wil hem bij me hebben natuurlijk. Maar dat zou egoïstisch zijn."

Slapen

Voordelen heeft het reizen zonder klein kind wel. "Ik kan zo een paar nachtjes lekker slapen", ondervond het model. Naar eigen zeggen zijn de nachten met Phyllon prima, maar blijft het anders. "Je bent 's nachts altijd alert. Het is een cliché, maar wat dat betreft wordt het nooit meer zoals vroeger."

Het moederschap heeft veel invloed op Kroes. "Sinds ik moeder ben, ben ik veel gemotiveerder. Alles is extra belangrijk geworden sinds Phyllon er is: mijn werk, mijn relatie, mijn bezigheden voor Dance4Life. Echt alles."

Niksen

Hoewel de blondine het ontzettend druk heeft, kan ze thuis in New York tot rust komen. "Als ik van mijn werk kom, kan ik echt niksen. Dan ga ik even helemaal terug naar af met mijn zoon en Sunnery."

Doutzen en haar echtgenoot Sunnery voeden hun zoontje tweetalig op in het Nederlands en het Fries. Ze wonen voorlopig nog in New York. "Ik heb hier werk en ook Sunnery kan veel in Amerika werken. En Phyllon hoeft voorlopig toch nog niet naar school."