AMSTERDAM - Paris Hilton heeft zich maandag in de Indiase stad Mumbai van haar beste kant laten zien.

De hotelerfgename zag vanuit haar luxe wagen een straatarme Indiase vrouw met baby en besloot de dame honderd dollar te geven, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Hilton liet het daar niet bij en besloot al het geld dat ze op zak had uit te delen. Het rijkeluiskindje liet zich door een arme wijk rijden en deelde in totaal tweeduizend dollar uit. Volgens ooggetuigen was Paris erg aangedaan door de situatie van armen in India.

Gebroken

Paris is in India om daar nieuwe winkels te lanceren. De hotelerfgename, die naar eigen zeggen al jaren wordt gevraagd voor Bollywood-films, zegt dat haar hart is gebroken door alle armoede in het land. "India is schitterend, maar sommige mensen zijn zo arm", twitterde Hilton. "Mijn hart brak toen ik baby's op straat zag slapen."

De blondine wil meer doen voor India. Via Twitter vraagt ze fans en liefdadigheidsorganisaties om advies. "Het is belangrijk om iets over te hebben voor mensen die het minder hebben getroffen. Na wat ik heb gezien wil ik helpen om het verschil te maken."