AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart vindt haar wassen beeld zoveel op haarzelf lijken, dat het bijna eng is.

De presentatrice en haar voetballende man werden maandagmiddag geconfronteerd met hun wassen evenbeelden in Madame Tussauds Amsterdam. "Het is bijna eng, ze zijn zo gelijkend."

Sylvie en Rafael zijn apetrots. "Ik ben erg onder de indruk van het eindresultaat", glundert Sylvie. "Het is zo moeilijk om iemands essentie te treffen. Bijvoorbeeld een sprankel in de ogen. Toch zie ik die bij ons allebei, dat vind ik echt ongelofelijk."

De urenlange poseersessie die voorafging aan de sculpturen was voor Rafael geen pretje. "Het was sowieso afzien. Poseren is niet helemaal mijn ding. Maar het is zo mooi geworden, ik ben er gewoon een beetje stil van. Het heeft wel geholpen dat ze er zo lang mee bezig zijn geweest."

Trots

Sylvie vindt het bijzonder dat zij en haar man juist in de Amsterdamse vestiging van het wassenbeeldenmuseum staan. "Hier komen we vandaan." Voor Rafael is het vooral bijzonder dat zijn wassen vrouw aan zijn zijde staat. "Ik ben er heel trots op dat we hier samen mogen staan, we zijn toch één."

Zoontje Damián heeft de replica's van zijn ouders nog niet gezien. "Hij is groot fan van Madame Tussauds en vond het heel raar dat zijn ouders hier nu ook staan", weet Sylvie. "Ik ben heel benieuwd hoe hij op de foto's reageert en hoop dat hij de beelden snel zelf kan zien."

Sylvie en Rafael in Madame Tussauds