AMSTERDAM - Lieke van Lexmond kan aftellen. De actrice heeft op 11 november haar laatste draaidag voor Goede Tijden, Slechte Tijden.

Van Lexmond, die in 2002 haar debuut maakte in de soap, kondigde in juni aan afscheid te nemen van haar alter ego Charlie Fischer.

"Charlie en ik hebben 11-11-11 onze laatste draaidag", twittert Van Lexmond maandag. "Geniet intens van mijn laatste weken, ontroerend wel."

De 29-jarige actrice is na haar laatste draaidag nog maanden te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Charlie Fischer komt pas in januari voor het laatst voorbij in het fictieve Meerdijk.

Verder ontwikkelen

Van Lexmond kondigde in juni aan afscheid te nemen van de soap. "Ze wil zich verder ontwikkelen en het is lastig om dingen te doen naast Goede Tijden, Slechte Tijden", reageerde een woordvoerder van RTL destijds. "We vinden het erg jammer, maar het is een logische stap."

Hoe Van Lexmonds personage uit de soap wordt geschreven, is nog een groot geheim. Lieke liet eerder al doorschemeren dat ze hoopt dat Charlie blijft leven, zodat ze ooit nog eens terug kan keren in GTST. "Het lijkt me geweldig om in de toekomst nog eens met de serie te mogen flirten."