AMSTERDAM - Blake Lively is gevraagd voor de hoofdrol in de komische horrorfilm Pride and Prejudice and Zombies. Dat schrijft de Canadese filmsite Twitch Film.

De 24-jarige actrice is vooral bekend uit de films The Town en The Green Lantern en de tv-serie Gossip Girl.

Enkele grote namen, zoals Natalie Portman, Emma Stone en Scarlett Johansson, zijn al gevraagd voor de rol maar hebben allemaal bedankt.

Portman is overigens nog wel bij de film betrokken als producent. De regie is in handen van Craig Gillespie, die eerder Lars and the Real Girl en Fright Night regisseerde.

Pride and Prejudice and Zombies is een persiflage op het bekende boek Pride and Prejudice van Jane Austen. Het verhaal van Seth Graeme-Smith, die ook het scenario heeft geschreven, gaat over Elizabeth Bennett die op zoek is naar haar ware liefde terwijl een zombieplaag om zich heen grijpt.

Dominic Cooper

Het boek is een zogenoemde 'zom-com', of zombiekomedie, waarbij serieuze literaire werken of historische gebeurtenissen gecombineerd worden met pulphorror. Andere voorbeelden zijn Sense and Sensibility and Sea Monsters en Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Dit laatste verhaal wordt momenteel verfilmd door Timur Bekmambetov met Dominic Cooper in de hoofdrol.

Wie verder in Pride and Prejudice and Zombies gaan spelen is nog onbekend. De film moet in 2013 in de bioscoop verschijnen. Lively is volgend jaar te zien de misdaadthriller Savages van Oliver Stone.

Hierin speelt ze een meisje dat wordt gekidnapt door het Mexicaanse drugskartel.