WASHINGTON - De Amerikaanse popster Michael Jackson, die in de Californische plaats Santa Maria terechtstaat, wil geen financiële regeling treffen met de familie van een 14-jarige jongen die hij zou hebben misbruikt. Dat heeft Jacksons advocaat Mark Geragos maandag verklaard.

"Er zal geen schikking worden getroffen zolang ik hier rondloop", aldus Geragos tegen de Amerikaanse televisiezender ABC. Volgens de raadsman is de familie van de jongen slechts op geld uit. "Als dit niet om geld zou gaan waarom hebben ze dan van de .000 advocaten in Californië precies diegene uitgezocht die vorige keer mijn cliënt geld afhandig heeft gemaakt", vraagt de jurist zich openlijk af.

Geragos verwees daarmee naar een eerdere zaak wegens vermeend kindermisbruik door Jackson. Het onderzoek in die zaak eindigde echter in 1993 nadat er een schikking was getroffen tussen de klagers en Jackson. Onduidelijk is nog altijd hoeveel geld daarmee gemoeid was. Volgens schattingen zou het echter gaan om een slordige 20 miljoen dollar.

"Als het mijn zoon zou zijn en mijn zoon zou worden gemolesteerd, zou ik naar de politie stappen en niet naar een geldadvocaat", ging Geragos verder. Jackson wordt ervan verdacht meermalen seksueel misbruik te hebben gemaakt van de jongen. De popster, die vrijdag voor het eerst voor de rechter verscheen in dit proces, houdt vol onschuldig te zijn.