AMSTERDAM - Pamela Anderson wil zich graag inzetten voor de Verenigde Naties. De voormalige Baywatch-babe ziet een baantje als goodwill ambassadeur bij de VN wel zitten, vertelt ze in een interview met het Britse Ok! Magazine.

"Ik heb altijd de ambitie gehad de rol van goodwillambassadeur van de VN op me te nemen."

"Ik heb het altijd een romantisch, interessant onderdeel van bekendheid gevonden", gaat de 44-jarige Anderson verder over haar droombaan.

"Ik heb me altijd bezig gehouden met sociale problemen en dierenleed, waar ter wereld ik ook was. Ik zet me graag in om meer bewustzijn te creëren, dat geeft me een geweldig gevoel. Het maakt mijn carrière betekenisvoller."

Jammer

Pamela vindt het jammer dat in interviews nooit haar mening over mondiale problemen wordt gevraagd. "Als ik mezelf kon interviewen, zou ik daar naar vragen. Mijn politieke standpunten, mijn mening over kunst en cultuur, de wereld. Ik heb een sterke mening over wereldproblemen, maar ach, we komen er wel."

Onder anderen Céline Dion, Orlando Bloom en Nicole Kidman mogen zich al goodwillambassadeur voor de VN noemen. De sterren zijn ambassadeur van verschillende onderdelen van de Verenigde Naties.

Zo bezoekt actrice Angelina Jolie geregeld vluchtelingen in haar hoedanigheid als goodwillambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR.