AMSTERDAM - In de twaalfkoppige jury die zich gaat buigen over de rechtszaak tegen lijfarts Conrad Murray zitten acht fans van Michael Jackson.

Dat blijkt uit de vragenlijsten die de juryleden in moesten vullen en waarop entertainmentwebsite TMZ de hand wist te leggen.

Niet alle acht juryleden zeggen nog steeds fan te zijn van de King of Pop. Een 54-jarige vrouw biecht op dat ze Jacksons muziek alleen als klein meisje leuk vond.

Een eveneens 54-jarige man zegt dat hij vroeger gecharmeerd was van de Jackson 5, maar tegenwoordig liever naar Jay-Z luistert. De overige zes juryleden noemen zich nog steeds Jackson-fan.

Zaak

De twaalf, zeven mannen en vijf vrouwen, buigen zich vanaf dinsdag over de zaak over de dood van Michael Jackson. De King of Pop stierf in juni 2009 na een overdosis propofol.

Lijfarts Conrad Murray zou het narcosemiddel hebben toegediend en wordt verdacht van dood door schuld. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij vier jaar celstraf krijgen.

De juryleden moesten vragenlijsten van dertig pagina's invullen. Ze kregen vragen over onder meer medicijn- en drugsgebruik, hun favoriete tv-programma's en sterren die in aanraking komen met justitie.

Ook werd de juryleden gevraagd of ze This Is It, de film over Jacksons geplande comebacktournee, hebben gezien en of ze ooit hebben samengewerkt met de King of Pop. Eén jurylid vulde daarop 'ja' in.