AMSTERDAM - Elton John gaat een 'biografische musical' genaamd Rocketman maken over zijn eigen leven.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De film volgt de kleine Elton die op 11-jarige leeftijd een beurs aan de Royal Academy of Music krijgt toegewezen, zijn puberale strubbelingen met zijn strenge ouders tot aan zijn muzikale carrière met maffe kostuums en miljoenen verkochte albums.

Eerder dit jaar liet de 64-jarige John al weten rond te lopen met het idee zijn eigen leven te willen verfilmen. Nu heeft hij dan de daad bij het woord gevoegd, want hij gaat de film samen met zijn man David Furnish coproduceren met hun productiemaatschappij Rocket Pictures.

Lee Hall

Lee Hall, bekend als toneelschrijver en als scenarist van de dansfilm Billy Elliot, neemt het script onder handen. John en Hall werkten eerder samen aan de musicalversie van Billy Elliot die onder meer op West End en Broadway te zien was. De theaterproductie won later een Tony Award voor beste musical.

"Rocketman wordt een heel ander soort biografische film", zegt coproducent Steve Hamilton Shaw. "De film wordt net zo uniek als Eltons leven, non-lineair en hypervisueel verteld. Mensen krijgen zijn meest intense ervaringen te zien, de mooie en de lelijke, die Elton vormde tot de kunstenaar, musicus en man die hij nu is."

Videoclips

De film bestaat naast 'gewone' dramatische scènes ook uit scènes die lijken op een soort videoclip. Zo zijn enkele episodes uit Johns leven te zien als dansscènes op de muziek van sommige van zijn bekendste nummers.

Rocketman heeft nog geen regisseur. Ook zijn de producenten nog op zoek naar acteurs die de jongere Elton John op verschillende leeftijden spelen. James McAvoy zou zich al hebben aangeboden voor een jonge Elton. Wanneer de film in de bioscoop moet komen is nog onbekend.