AMSTERDAM – Arnold Schwarzenegger is bezig met het schrijven van een autobiografie waarin hij ook de recente breuk met zijn vrouw Maria Shriver zal behandelen.

Dat vertelt een woordvoerder van Schwarzenegger aan People.com.

In het boek zal de ex-gouverneur ook zijn jeugd in Oostenrijk en zijn carrières als bodybuilder, acteur en politicus behandelen.

Total Recall

“In het boek zal niet álles verteld worden”, laat een anonieme bron aan de website weten. Duidelijk is dat het boek zal verschijnen met de titel Total Recall: My Unbelievably True Life Story. De 64-jarige acteur zal aan het boek werken tussen de opnames van The Expendables 2 door.

“Hij heeft notities gemaakt en is al meer dan een jaar bezig met het boek”, aldus de woordvoerder. “Hij wilde het nog niet schrijven toen hij nog gouverneur was. Niemand heeft een levensverhaal als Arnold. Hij is een van de meest fascinerende figuren van deze tijd.”

Buitenechtelijk kind

In mei kwam naar buiten dat Schwarzenegger een buitenechtelijk kind had verwekt bij zijn huishoudster. Toen bleek ook dat zijn echtgenote Shriver al in januari haar biezen had gepakt, maar het nieuws pas naar buiten bracht nadat hij zijn tweede termijn als gouverneur had afgerond.