AMSTERDAM - Gerard Joling heeft onlangs een contract getekend met SBS6 om Daniëlle Overgaag tijdens haar zwangerschapsverlof te vervangen in het programma Shownieuws. Dit is te lezen op de website van de zanger/presentator. Volgens insiders bij SBS is het salaris dat Joling betaald krijgt voor zijn vijf maanden durende invalbaantje, het hoogste dat zij ooit betaald heeft voor een presentator.

Gerard is al eerder als host bij Shownieuws ingevallen, maar toen voor Victor Brandt, die voor opnames van zijn programma Temptation Island weg moest. Het was de bedoeling dat Joling de gehele taak van Brandt over zou nemen, dus dat betekende duo-presentaties met Daniëlle Overgaag en met Isabelle Brinkman, de vaste presentatrices van het programma.

Alleen, Joling kon niet goed door één deur met Brinkman, zo erg zelfs dat ze weigerden met elkaar samen te werken. Brinkman presenteerde de helft van de week alleen en de andere helft waren Joling en Overgaag het presentatieduo. Een woordvoerder van Shownieuws meldt dat de lucht weer geklaard is tussen Gerard en Isabelle en dat het zeker de bedoeling is dat ze samen gaan presenteren. Afwachten maar.