AMSTERDAM - Dat de Bananasplit-grap met Ron Brandsteder mislukt is, komt omdat de presentator woedend werd nadat een vrouw niet wist wie hij was. Dat onthult Frans Bauer donderdag op Radio 538.

Bauer, die het programma met de verborgen camera presenteert, vertelt in het radioprogramma van Edwin Evers dat ze een speciale afspraak hadden geregeld voor Ron Brandsteder en een aantal andere coryfeëen.

"Op een gegeven moment zit daar een hartstikke leuke dame die Ron vriendelijk ontvangt. Daarna bleek dat die dame niet bijster slim was en Ron niet herkende. En dat was niet zo grappig", legt Bauer uit.

Woedend

Volgens hem werd Brandsteder enorm kwaad. "Ron vond het niet leuk dat ze niet wist wie hij was. En dat ging van kwaad tot erger. Ron is boos weggereden. Hij was gewoon woedend, het was écht een situatie."

Bauer zegt dat Brandsteder op dat moment nog niet wist dat het om een Bananasplit-grap ging. "Ik heb gerend voor mijn leven om hem tegen te houden, maar ik zag alleen maar rookwolken."

Inmiddels is de situatie weer een beetje gesust, zo zegt de volkszanger. "Ik heb hem laatst nog gesproken, en het is allemaal weer goed. Hij zei dat hij blij was dat hij door was gereden."

Het fragment mag volgens Bauer niet worden uitgezonden.