AMSTERDAM - Belle Pérez denkt dat haar leven een heel andere wending had genomen als ze geen zangeres was geworden.

"Misschien had ik dan nu wel drie, vier kindjes gehad", fantaseert de Belgische zangeres.

De 35-jarige zangeres met Spaanse wortels wil wel graag een gezin. "Ik hou ontzettend veel van kinderen dus ik hoop echt dat het er ooit van gaat komen."

Pérez heeft nog geen vijfjarenplan. "Als we morgen zin hebben om eraan te beginnen, dan beginnen we eraan", zegt Pérez over het stichten van een gezinnetje. "Maar op dit moment is het nog lekker hard werken en de wereld verkennen."

Scheiding

Pérez heeft al jaren een relatie met de Nederlander Wouter van der Horst. De zangeres leerde de zeven jaar jongere juwelenontwerper kennen in 2008, een paar maanden na haar scheiding. Belle scheidde na een huwelijk van bijna acht jaar van Mario Winters.

Tijdens vakanties, als Belle het rustiger aan kan doen, hoort ze haar biologische klok wel tikken. "Dan tikt hij heel luid. Normaal ben ik ontzettend druk bezig, maar dan ben je lekker relaxed en probeer ik m'n hoofd leeg te maken. Dan liggen die gedachten iets meer voor de hand", zegt de zangeres over haar kinderwens.

Excuus

"Maar ik heb ervoor gekozen professioneel te gaan zingen", gaat Pérez verder over haar vooralsnog kinderloze bestaan. "Ik krijg daar ook heel veel voor terug. Dat klink misschien als een excuus, maar het is onvoorstelbaar hoe ik als mens gegroeid ben. Je moet bepaalde dingen opofferen, maar ik til er niet zo zwaar aan. Ik ben met mezelf in vrede."