AMSTERDAM - Stacey Rookhuizen is bereid om uit te kleren te gaan als haar programma Project Catwalk niet genoeg kijkers trekt.

"Nou ja, als de kijkcijfers heel erg tegenvallen, dan overweeg ik dat misschien." Heidi Klum, presentatrice van de Amerikaanse versie Project Runway, was naakt te bewonderen op de promotiefoto van het programma.

Rookhuizen benadrukt dat ze zichzelf geen presentatrice vindt. "Ik ben een amateur, maar houd wel veel van de shows, de couture en ik hoop dat ik met mijn enthousiasme de kijker kan meenemen", vertelt ze aan De Telegraaf.

Sponge Bob

Van het commentaar dat het X Factor-jurylid op haar outfits krijgt, trekt ze zich weinig aan. "Toen ik een creatie van Claes Iversen droeg, werd ik uitgemaakt voor Sponge Bob. Ik heb er maling aan. Als ik op Twitter weer veelbesproken ben, is mijn doel weer bereikt."

Na weken op de set te hebben gestaan van Project Catwalk is de 25-jarige presentatrice blij dat de opnames erop zitten. "Er waren momenten dat ik gek werd van de van de vele nepwimpers, het gepluk aan mijn haar een gezicht. Op die momenten snakte ik naar een festival of bruine kroeg."

Project Catwalk is iedere maandagavond te zien op RTL 5. Hierin gaan modeontwerpers de strijd met elkaar aan om tot beste ontwerper te worden gekroond. Onder meer Olcay Gulsen en Jan Taminiau zitten in de jury.