AMSTERDAM – De Ierse zangeres Sinéad O’Connor voelt zich elf jaar na haar mislukte zelfmoordpoging nog geregeld suïcidaal. “Ik worstel nog steeds vaak met suïcidale gevoelens wanneer mensen me als ‘gek’ afschilderen”, bekent ze.

O’Connor doet haar onthullingen in een open brief aan de krant Irish Sunday Independent, waarvan de volledige versie op haar website staat.

De zangeres van de hit Nothing Compares 2 U liet onlangs op haar twitteraccount een reeks berichten achter, waarna er in de Britse media werd gespeculeerd over haar mentale gezondheid.

“De reden dat ik mezelf niet van kant heb gemaakt noch dat ooit ga doen, is omdat ik het zeg wanneer ik zelfmoordneigingen heb”, erkent O’Connor, die de twitterberichten afdoet als “een schreeuw om aandacht”. “Ik sterf pas als God me komt halen.”

Bespot

Volgens sommige Britse media is de scheiding van O’Connor eerder dit jaar de oorzaak van de serie tweets over haar zelfmoordneigingen. Ondanks alle kritiek blijft de zangeres zichzelf. “Ik word al zolang geschoffeerd, geridiculiseerd, uitgelachen, bespot en als idioot behandeld dat het me niet meer tegenhoudt om mezelf te zijn.”

O’Connor laat weten dat ze kracht put uit haar door Prince geschreven nummer 1-hit Nothing Compares 2 U. “Ik besloot dat ik klaar was met huilen en ziek was van me zo negatief te voelen. Het was tijd om het doktersadvies uit Nothing Compares 2 U op te volgen en om hoe dan ook lol proberen te hebben.”