AMSTERDAM - Het leven van Michelle Williams is na de dood van Heath Ledger voorgoed veranderd.

Dat zegt de 31-jarige actrice, die haar ex-verloofde in 2008 verloor aan een overdosis medicijnen, tegen het Amerikaanse blad Vogue. De twee kregen samen een dochter.

"Drie jaar geleden was het alsof we helemaal niks meer hadden", vertelt Williams over zichzelf en haar 6-jarige dochter Matilda. "Nu is ons leven weer wat rustiger."

De actrice zegt zeker te weten dat haar leven voor altijd anders is. "Ik kijk op een andere manier naar het leven. Ik ben een andere moeder geworden en een andere vriendin voor mijn vrienden. En ik denk anders over wat ik echt wil met mijn werk."

Mysterie

Lange tijd voelde Williams de neiging om de gezichten van andere mensen aan te raken. "Ik zei tegen iedereen: kijk naar jezelf, jij bent er nog. Alles leek zo vergankelijk, en ik wilde ergens aan vasthouden."

De actrice, die in de Verenigde Staten vanaf november te zien is in My Week with Marilyn, heeft nog geen nieuwe liefde gevonden. "Relaties zijn voor mij altijd een mysterie geweest. Ze zijn het waard om te onderzoeken."

Brokeback Mountain

Williams kreeg in 2004 een relatie met acteur Heath Ledger. Ze ontmoetten elkaar tijdens de opnamen van Brokeback Mountain, waarin ze een echtpaar speelden. De twee gingen in 2007 uit elkaar.

Ledger werd op 28-jarige leeftijd dood gevonden in zijn appartement. In 2009 kreeg hij postuum een Oscar voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight.

michelle williams heath ledger
Michelle Williams en Heath Ledger in 2007. Foto: Wenn.com

Michelle Williams in Vogue