AMSTERDAM - Nadat Sylvia Geersen eind vorig jaar werd opgenomen in een kliniek, heeft het model haar leven weer op de rails. Alle banden met mensen uit haar verleden heeft ze doorgesneden.

Haar relatie met Ashur Thomas heeft een nieuwe periode in haar leven ingeluid, zo zegt ze tegen het tijdschrift Grazia. Eind 2010 werd ze vanwege een cocaïneverslaving opgenomen in een kliniek.

Het model geeft toe vroeger een slecht vriendje te hebben gehad. “In het begin was hij lief en leuk. Dat werd steeds minder, mar zoiets sluipt erin. Hij heeft mij al mijn eigenwaarde afgenomen."

Later verwierf Geersen bekendheid door deelname het ‘Holland’s Next Top Model’. “Hij kon er niet mee overweg dat ik alle aandacht kreeg. Voor dat soort mannen moet je uitkijken, jaloezie is het lelijkste wat er is.”

Verdrongen

Toen Geersen in de kliniek zat, drong de impact die hij op haar leven heeft gehad door. “De jaren met hem heb ik verdrongen met drugs, werk en feesten.”

Inmiddels is alles anders. De 25-jarige Rotterdamse is hersteld en heeft sinds anderhalf jaar een relatie met de Brit Ashur Thomas. “Hij maakt dingen die minder aan mij zijn weer leuk. We zijn soulmates.”

Vriend

Over Thomas zegt Geersen dat hij dwars door haar heen kijkt. “Hij neemt mij zoals ik ben. Met mijn zwakheden en mankementen. Hij is niet alleen de liefde van mijn leven, maar ook mijn beste vriend.”

Ook had haar vriend volgens Geersen gelijk door dat het model een cokeprobleem had. “Hij keek naar me en zei: ‘You’re lost, you need help’."

Dit jaar doet ze mee aan de dertiende editie van 'Expeditie Robinson'. Ook is Geersen sinds afgelopen zondag ook te zien in haar realityshow 'Sylvia’s Secret' op RTL5.