Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mary Servaes

'Zangeres Zonder Naam had abortus'

AMSTERDAM - De Zangeres Zonder Naam heeft ooit een abortus ondergaan. De ingreep werd zo amateuristisch uitgevoerd dat de smartlappenkoningin nadien geen kinderen meer kon krijgen.
Door Novum

Dat onthult theaterproducent Hans Cornelissen maandag in De Telegraaf.

De zangeres raakte op jonge leeftijd zwanger van haar vriend Rudolf. "Ze moet toen rond de 17 jaar oud zijn geweest en kon er natuurlijk thuis niet mee aankomen dat ze als ongetrouwde jonge dame onkuis was geweest", vertelt Cornelissen.

Cornelissen maakt een theatervoorstelling over het leven van De Zangeres Zonder Naam, die eigenlijk Mary Servaes-Bey heette.

Engelenmaakster

"Mary ging naar Kampen waar ze, zoals ze dat noemde, naar 'de engelenmaakster' ging", vervolgt Cornelissen. "Die abortus in haar jeugd is zo amateuristisch gedaan dat ze geen kinderen meer kon krijgen."

De zangeres sprak met vrijwel niemand over de ingreep en beweerde altijd dat ze geen kinderen kon krijgen vanwege de vele operaties aan haar verbrijzelde heup.

De theatervoorstelling over de Zangeres Zonder Naam gaat volgende maand in première. Het stuk wordt deels gebaseerd op een nieuwe biografie die vlak voor de première verschijnt. Mary Servaes-Bey overleed in 1998 op 79-jarige leeftijd.

Aanbevolen artikelen