Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Katja Schuurman een 'Bolle Mina' is geworden, er een enorme rel is ontstaan tussen Patty Brard en haar ex René, één showbizzpartijtje twee verschillende artikelen oplevert, prinses Amalia haar eerste 'vliegtuigdoop' binnen heeft en de geheime relatie tussen Tooske en Bastiaan Ragas de ontknoping nadert. Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Bolle Mina

Het is een piepklein fotootje, op de laatste pagina achter in Weekend. Maar wat we op dat kleine kiekje zien, is ontluisterend. De sexy zusters Katja en Birgit Schuurman deden mee aan een voetbalwedstrijdje. Na afloop werd er door de tribune luid geschreeuwd dat de dames hun voetbalshirtje moesten wisselen. En dat deden ze dan ook braaf. We zien de meisjes met ontbloot bovenlijf, maar daar blijkt -anders dan verwacht- niks sexy's aan. Zus Birgit draagt nog wel een vlot BH'tje met een tijgerprintje, maar heeft een 'natuurlijke' cupmaat (klein). Zus Katja staat bekend om haar opgevulde über-boezem. Helaas voor de kijkers draagt ze onder haar voetbalshirt een oer- en oerdegelijke grote zwarte sport-BH, die al haar vormen wegdrukt. Wat echter niet wordt weggedrukt, is haar formidabele pens. Er hangt echt een hele grote vetkwab over haar broekband! Katja, ooit verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland, heeft na haar fotoreportage in Playboy duidelijk alle remmen losgegooid. 'Zo, de buit is binnen. Doe mij nog een frikadelletje speciaal èn een patat met dubbele mayo' moet ze hebben gedacht. Ze is van Dolle Mina een behoorlijk Bolle Mina geworden.

Ordinaire centenkwestie

Of het in scène is gezet, weet je natuurlijk nooit. Maar feit is wel dat de bladen ból staan van de beschuldigingen die Patty Brard aan het adres van haar ex-man René uit. 'Hij heeft me al die jaren bestolen en niet voor weinig ook' lezen we. Snel uitzoeken wat er aan 't handje is. Zoals we in de reality-soap van Patty konden zien, laat mevrouw Brard zich graag verwennen en bedienen. En dus poetste René het huis, deed haar boodschapjes en pinde ook het cash-geld voor het huishouden. Patty beweert nu dat hij haar stelselmatig heeft bestolen. 'Hij ging 5 voor 12 's nachts pinnen, liep een rondje en pinde dan om 5 over 12 weer een groot bedrag' zegt ze. Over het exacte bedrag spreken de bladen elkaar tegen. Het ene blad rept van 'ruim 6000 Euro', wat nog wel meevalt in al die jaren huwelijk. Maar nadat Patty in haar administratie was gedoken, bleek dat er zo'n honderdduizend Euro mist. En dat is wel heel veel 'zakgeld' voor René. René is -zonder een cent- door Patty op straat gekwakt en is ondergedoken op een klein kamertje in Groningen. Zowel hij als zij dreigen met rechtszaken en er wordt ook gesproken over alimentatie voor René. Weekend heeft echter voor ons uitgezocht dat het Amerikaanse huwelijk van de twee niet geldig is in Nederland. En dus kan René geen aanspraak maken op het bezit van Patty. Die is ouderwets vuil en giftig en bezweert iedereen dat ze René er van langs zal geven. Mjammie, echt een rel om van te smullen!

Kleren maken de vrouw (of niet)

Onze favoriete rubriek is altijd 'Wie draagt wat', de moderubriek. Daarin wordt de kleding van BN'ners onder de loep genomen. In Weekend mag nieuwkomer Miss Holland haar commentaar uitspreken, in andere bladen uit een couturier vaak zijn of haar kritiek of lof. Leuk is dat deze week de Weekend en Party veel overeenkomsten hebben. Qua kleding dan. Want Mammaloe-speelster Mariska van Kolck's rode broekpak wordt in Weekend beloond met een cijfer 8, terwijl ze in Party een 'Pipo-pak' draagt met een lubberende broek en a-modieuze schoenen. De hippe Ellen ten Damme wordt in Party volledig afgekraakt ('Not Done' met smoezelige witte laarzen), terwijl ze in Weekend 'supersexy uit een Russische film gestapt is' met hetzelfde witte setje aan en ook een 8 krijgt. De enige die van beiden lof krijgt, is presentatrice Vivian Boelen. Maar die heeft dan ook een degelijk zwart pakje aan waarmee je de plank nooit mis slaat.

Vliegtuigtripje

Prinses Amalia, net een paar weken oud, heeft haar 'vliegtuigdoop' beleefd. Nee, ze heeft geen fles champagne kapot geslagen tegen de romp van een nieuw vliegtuig, maar ze heeft gevlogen. In het regeringstoestel, de KBX. We lezen het bericht in Privé en eigenlijk zijn we niet verbaasd over het nieuws. Alexander en Maxima zijn echte globetrotters en gaan elke paar weken wel naar een ver land om 'even bij te komen' of voor een officieel bezoek (met privé-tripje eraan vast). Als ze Air Miles zouden sparen zouden ze behoorlijk wat koffiezetapparaten, frituurpannen en badlakens met hun waardepunten kunnen krijgen. Omdat Prinses Maxima er na de bevalling natuurlijk hóógnodig even uit moet, is het prinselijk paar voor een weekeindje naar Italië gevlogen. Naar Tavernelle, waar de koninklijke familie een villa bezit. En uiteraard reisde Amalia mee (en waarschijnlijk ook een stoet kindermeisjes). Haar eerste buitenlandse trip, en zeker niet haar laatste. Privé, koningsgezind als altijd, vergeeft het jonge ouderpaar deze decadente uitspatting onmiddellijk. 'Tenslotte waren zij (Lex en Max) door de verplichte bedrust tijdens de zwangerschap en de bevalling nog maar weinig met elkaar op pad geweest.' Tuurlijk, tuurlijk, da's een goed argument. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die het met minder moeten doen. En, zuunig als we zijn, wie betaalt eigenlijk dit tripje met het regeringsvliegtuig?

Héél leuk samen

'Ja, nee, nou, een relatie... In elk geval hebben we het héél, héél, leuk samen' waren de woorden van de brave Tooske, toen haar werd gevraagd of ze een relatie heeft met tegenspeler Bastiaan Ragas. Heel Nederland zag op tv bij 'Life en Cooking' Tooske's glimmende oogjes en stralende gezicht, dus eigenlijk waren deze voorzichtige woorden overbodig. De relatie tussen de twee is wat omstreden, omdat Tooske pas net een paar weekjes is gescheiden van haar Amerikaanse man. En Bastiaan pas een half jaartje geleden zijn relatie (met baby) na tien jaar verbrak. Een rekensommetje leert ons dat ze dus een buitenechtelijke affaire met Bastiaan is begonnen tijdens haar huwelijk. En dat strookt niet met haar imago van 'lief, braaf, blond meiske'. Het moet gezegd worden: het is wel een heel leuk stelletje samen. Blond, jong, fris en stralend. Ze zouden zó voor een soap als ideaal liefdespaar gecast kunnen zijn. Het wachten is nog heel even op een 'officiële' bevestiging van de relatie, en dan hebben we dat ook weer gehad. Dat ze maar lang en gelukkig mogen leven. Zo gaat dat met roddelbladen: de ene week is het nieuws nog 'hot', de week er op is het nieuws alweer oud.