LOS ANGELES - De Amerikaanse popster Michael Jackson zal vrijdag zijn onschuld bepleiten, als hij voor een rechtbank moet verschijnen wegens beschuldigingen dat hij een minderjarige seksueel misbruikte.

Bekijk hier de video.

Dat verklaarde zijn advocaat Mark Geragos, die eerder de acteurs Robert Downey Jr. en Winona Ryder verdedigde. De rechtszaak vindt plaats in het West-Californische Santa Maria (district Santa Barbara).

In november werd de popzanger gearresteerd na aantijgingen dat hij een jongen op zijn landgoed Neverland meerdere keren zou hebben misbruikt. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan riskeert 'Wacko Jacko' een gevangenisstraf van maximaal 24 jaar.

Kort voor het begin van het proces zijn nieuwe bijzonderheden naar buiten gekomen over Jacksons mogelijke handelingen. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldde dat de aanklacht is gebaseerd op een verklaring van de nu 14-jarige jongen dat de zanger in zijn aanwezigheid masturbeerde. CNN zei de informatie te hebben van mensen die bij het onderzoek in de zaak betrokken waren.

Voor de zaak bestaat enorme belangstelling van de media uit de hele wereld. De politie verwacht verder veel fans van Jackson, die hebben laten weten dat zij steun willen betuigen aan hun idool. Voor een parkeerplaats bij de rechtbank, die normaal gratis is, moeten automobilisten tijdens het proces 250 dollar per dag (bijna euro) neertellen.