AMSTERDAM - Actrice Rifka Lodeizen vindt acteurs niet aantrekkelijk. Acteurs zijn volgens haar "zo met zichzelf bezig, ik val er niet op."

Dit zegt ze in het tijdschrift Glamour. De 38-jarige Lodeizen heeft momenteel een relatie met televisieredacteur Caspar. Samen hebben ze twee dochters, genaamd Pilar (7) en Franca (1).

De Amsterdamse zegt te hebben geleerd van de liefde "dat je net zo lang moet doorzoeken tot je denkt: huh, dit gaat vanzelf."

Vanzelf

"Zolang je dat niet voelt, of als de relatie heel hard werken is, dan is dat het gewoon niet. Ik dacht altijd dat het erbij hoorde: vechten, onzekerheid. Tot ik Caspar leerde kennen. Met hem ging het gewoon vanzelf. Een en een is drie."

De actrice geeft toe het moeilijk te vinden om haar relatie na tien jaar spannend te houden. “Ik vind dat spannend ook helemaal niet meer terzake doet. Door elkaar af en toe door elkaar te schudden en er even met z’n tweeën vandoor te gaan houd ik het interessant.”

Liefdesscènes

Zo nu en dan speelt de actrice een rol in liefdesscènes. Daar hoort ze haar man Caspar nooit over.

"Het is natuurlijk ook gewoon werk. Tuurlijk heb ik wel eens met een jongen gekust waarbij ik achteraf dacht: mmm, lekker. Maar ja, dat is net als wanneer je iemand op straat tegenkomt en denkt: mmm, lekker."

Onderscheid

Op de vraag waarin zij zich onderscheid van andere actrices, antwoordt Lodeizen: "Ik kan me goed dienstbaar opstellen aan een rol. Ik hoef niet op te vallen, vind het niet erg om letterlijk en figuurlijk een lelijke vrouw te spelen."