AMSTERDAM - Conrad Murray heeft een standje gekregen van een rechter in de zaak rond Michael Jacksons dood.

De voormalige lijfarts van Jackson en zijn advocaten moeten in de media voortaan hun mond houden over de zaak.

"Deze zaak vindt plaats in de rechtszaal", tekende CNN dinsdag tijdens een hoorzitting op uit de mond van rechter Michael Pastor.

"Niet in de media, niet op de drempel van deze rechtbank of in een winkelcentrum, in een restaurant, bij een radioprogramma of tijdens andere interviews. Ik wil niet dat de verdachte zijn mening over bepaalde beslissingen kenbaar maakt."

Fotograaf

Pastor doelt waarschijnlijk op een voorval vorige maand, waarbij Murray werd benaderd door een fotograaf van entertainmentsite TMZ.

Die vroeg wat Murray vond van de belissing van Pastor om juryleden in de zaak niet af te zonderen van de buitenwereld, zodat ze niet worden beïnvloed door media die over de zaak schrijven. "Volgens mij is dit een fout", sprak Murray, die tegen de uitspraak in beroep ging.

Kracht bijzetten

Officieel mogen Murray en zijn team gewoon met de pers praten. Pastor maakte niet duidelijk hoe hij zijn waarschuwingen kracht wil bijzetten.

Conrad Murray wordt verdacht van dood door schuld. Michael Jackson stierf in juni 2009 aan een overdosis van het narcosemiddel propofol. De rechtszaak gaat donderdag van start met het kiezen van een jury, en duurt naar verwachting vier tot zes weken.