AMSTERDAM - Lady Gaga steekt haar bewondering voor Madonna niet onder stoelen of banken, maar die liefde lijkt niet wederzijds. De 53-jarige Madonna zegt niet goed te weten wat ze met de 'obsessie' van de zangeres aanmoet.

"Ik weet niet of haar gedrag voortkomt uit iets dieps en betekenisvols of dat het oppervlakkig is", vertelt ze aan de Franse krant Le Soir. Net als Madonna zorgt Lady Gaga regelmatig voor opschudding door de manier waarop ze zich kleedt en gedraagt.

De 25-jarige Gaga stak eerder dit jaar de loftrompet over haar grote voorbeeld in de talkshow van Jay Leno. "Er is niemand die meer van Madonna houdt dan ik", zei ze. "Ik ben zowel op persoonlijk als artistiek gebied haar grootste fan."

Madonna's woordvoerder had niet direct commentaar op de uitspraak in Le Soir. "Ik weet wel dat ze de afgelopen jaren veel positieve dingen over Lady Gaga heeft gezegd", zegt ze tegen de website van entertainmentzender E!.

Begin dit jaar uitte Madonna's broer Chris zijn woede omdat Gaga's nummer Born this Way te veel op Madonna's hit Express Yourself zou lijken. Gaga liet daarop weten dat ze per e-mail goedkeuring had gekregen van de Queen of Pop, maar Madonna's woordvoerder ontkent dat.