AMSTERDAM - Daphne Deckers probeert niet teveel bezig te zijn met de rechtszaak die dinsdag dient. Het ex-model is in april slachtoffer geworden van bedreiging en poging tot afpersing.

"We zijn ingelicht door de politie. Maar ik wil er niet teveel over weten, het komt voor de rechter", reageert Deckers in RTL Boulevard.

Het ex-fotomodel is ook niet bij de rechtszaak aanwezig. Hier staat een verdachte terecht voor het bedreigen van de kinderen van Deckers via meerdere sms'jes.

Deckers probeert haar zoon en dochter zoveel mogelijk af te schermen van de zaak en alle ophef eromheen. "Als het over mijn kinderen gaat, gaan de rolluiken dicht. We houden het van ze weg. Ik zeg: niet met de kinderen over praten. Ik wil dat ze een normale jeugd hebben."

Opgelucht

De vrouw van ex-tenniser Richard Krajicek was opgelucht toen een verdachte was opgepakt, maar vindt het niet makkelijk dat veel mensen zich ermee bemoeien.

"Ik ben blij dat het voor de rechter komt. Ik weet eigenlijk niet wat ik hoop. Dat niemand anders dit hoeft mee te maken, dat hoop ik."