AMSTERDAM - Daniëlle van Aalderen gaat in hoger beroep. Dat laat de advocaat van de vrouw van rapper Lange Frans weten. Daniëlle werd maandag veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur.

"Ze was teleurgesteld, maar heel strijdbaar", vertelt de advocaat van Van Aalderen. "Ze heeft aangegeven dat ze in hoger beroep wil. En ze wil dat de zaak wordt voorgelegd aan het gerechtshof in Amsterdam."

De raadsman denkt dat het hof zich binnen een jaar over de zaak buigt. "Bedankt voor al jullie steun", reageerde Daniëlle via Twitter op haar veroordeling.

"Ik heb vertrouwen in een goede afloop maar tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit een verschil."

Vuurwapenbezit

Van Aalderen werd door de Amsterdamse politierechter veroordeeld voor bedreiging en vuurwapenbezit.

Daniëlle was in oktober onderweg naar de ex-collega van haar man, Baas B, om verhaal te halen. Volgens haar was Baas B de oorzaak van de financiële problemen van Lange Frans. Bij aanhouding vond de politie een geladen vuurwapen in haar auto.

Onbegrijpelijk

Haar advocaat vindt de uitspraak onbegrijpelijk. "Er was veel ontlastend bewijs en dat is op een andere manier gewaardeerd. Er is maar één getuige die meent iets gehoord te hebben, en de andere getuige heeft alleen bevestigd dat Daniëlle boos is. Dat wordt ook niet betwist, maar dat is iets anders dan je schuldig maken aan strafbare feiten."

Van Aalderen was maandag niet aanwezig in de rechtbank. De hoogzwangere Daniëlle had moeten komen omdat haar detentie is geschorst, maar op advies van haar behandelaars bleef ze thuis.

"Haar behandelaars hebben afgeraden om te komen, ze moet stress voorkomen", legt haar advocaat uit. Daniëlle en Frans verwachten volgende maand hun tweede kind.