AMSTERDAM - Daniëlle van Aalderen heeft een taakstraf van 150 uur opgelegd gekregen.

De 26-jarige vrouw van rapper Lange Frans ging vorig jaar verhaal halen bij de voormalige rappartner van haar man, Baas B, over een financieel conflict tussen de twee. De politie trof in haar auto een geladen vuurwapen aan.

De officier van justitie liet maandagmiddag in de rechtbank van Amsterdam weten dat hij bedreiging en vuurwapenbezit bewezen acht.

Daniëlle hoorde ook een proeftijd van twee jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen zich eisen. De politierechter sloot zich aan bij de eis van het Openbaar Ministerie.

Zwangerschap

Daniëlle, die al twee dagen in de cel had doorgebracht, was zelf niet van de partij in de rechtbank vanwege haar zwangerschap. Zij en haar man verwachten volgende maand hun tweede kind. Omdat haar detentie is geschorst, had ze wel moeten komen.

Lange Frans, die eigenlijk Frans Frederiks heet, had tot afgelopen juli een zakelijk conflict met Baas B, oftewel Bart Zeilstra. Daniëlle vond dat de financiële problemen die daardoor ontstonden bij haar man de schuld waren van zijn ex-partner.

Moeder

Ze werd op 24 oktober opgepakt, toen ze met haar moeder onderweg was naar Baas B om verhaal te halen. In de wagen van de twee werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Daniëlles moeder hoefde niet voor te komen. Zij wordt niet als verdachte gezien.