AMSTERDAM - Sugababe Amelle Berrabah moet 250 pond betalen aan een vrouw waarmee ze ruzie had in een club.

De 27-jarige zangeres zette vorig jaar haar nagels in de nek van een 34-jarige vrouw. Vrijdag verscheen Berrabah voor de rechter.

De rechter oordeelde dat Berrabah 'nare, vervelende' verwondingen achterliet en veroordeelde haar tot de boete, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun.

Amelle was dronken ten tijde van het incident, verklaarde het slachtoffer. "Ze was aan het lallen en zei dat ze mijn neus eraf zou bijten", herinnert de 34-jarige vrouw zich.

Berrabah zette haar tanden niet in de neus van de vrouw, maar greep naar de nek van het slachtoffer. De vrouw zegt bijna elf maanden na het incident in een chique Londense club dat ze littekens heeft overgehouden aan haar ontmoeting met de Sugababe.

Rijden onder invloed

Amelle ontkent dat zij verantwoordelijk is voor de littekens. De 27-jarige zangeres is al vaker in aanraking gekomen met justitie. Vorig jaar werd ze gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Berrabah was destijds bang dat ze, net als in 2009, weer een zenuwinzinking zou krijgen. In 2008 werd Amelle, die sinds 2005 deel uitmaakt van de meidengroep Sugababes, verdacht van mishandeling.