Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party.

Met daarin deze week dat Jan Smit zijn vader ontslaat, prins Bernhard alweer een dochter heeft, de drie diva’s kattenkoppen en Danielle Oerlemans vecht voor haar huwelijk. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Pa Smit in de steun

Groot nieuws in Volendam: Jan Smit heeft zijn vader ontslagen. De jonge zanger liet zijn vader allerlei klusjes doen en betaalde daar een mooi salaris voor. Maar omdat Jan heeft besloten om ‘het rustig aan te doen’ (het joch is nog geen 30!), is er geen werk meer voor paps. Die moest dus weer een gewone baan zoeken.

Volgens Weekend is er een boze breuk tussen de zanger en zijn ouders. Maar de manager ontkent dat Jan zijn vader de WW in zou sturen. Niks aan ‘t handje dus, pa en ma Smit zijn gewoon op de bruiloft binnenkort.

De derde dochter

Tsja, toen dook daar ineens die ‘derde dochter’ van Prins Bernhard op. Een 65-jarige dame beweert dat zij een buitenechtelijk kind van de overleden prins is. Nu heeft die ouwe snoepert toegegeven twee bastaarddochters te hebben - naast zijn vier eigen prinsesjes.

En het gerucht gaat dat er ook twee zoons zijn, bij een Engelse Lady. De prins hield er een roerig liefdesleven op na en nam het niet nauw met daaruit geboren kinderen. De moeders voorzag hij van geld, Juliana had het maar te accepteren en de prins leefde er vrolijk verder op los.

Het zou ons dan ook niks verbazen als deze dame inderdaad familie is. Maar hoe ze dat moet bewijzen, daar hebben de roddelbladen geen antwoord op.

Low budget bruiloft

Dierenvriendin Belinda Meuldijk is getrouwd met haar 23-jaar jongere geliefde Thierry. De ex van Rob de Nijs kocht via internet een antieke zilveren jurk (E 400,-), besteeg een paard en gaf haar ja-woord.

Haar zoons waren getuige, Rob zelf was er (uiteraard) niet. Omdat Belinda niet goed uit de (v)echtscheiding met De Nijs is gekomen, was het een low-budget bruiloft, vertelt ze in Story.

Zelfgemaakte hapjes, hun eigen paarden, tweedehands trouwpakken en geen ringen, maar armbanden. Aandoenlijk, maar het blijft vreemd om haar met haar 23 jaar jongere man te zien, die qua leeftijd meer richting haar zoons gaat.

Slanke Wendy

We zagen Wendy van Dijk al in bikini op Ibiza in de roddelbladen. Wat een top figuurtje! Toch blijkt ze net als gewone moeders na de bevalling te hebben geworsteld met haar gewicht. In haar geval ging dat om een 3 kilo te veel, en niet om 20.

Wendy liet toen koolhydraten staan en sportte veel, waaronder yoga, zegt ze in Weekend. Nu gaat ze als superslanke den het programma ‘Obese’ presenteren, over veel te dikke mensen. Een grotere tegen stelling kan er niet zijn: dikkerds met dodelijk overgewicht en Wendy die op dieet gaat als ze een paar pondjes teveel weegt.

Danielle geschokt

Danielle Oerlemans leidt een jet-set leventje met miljonair Reinout. Toch heeft ze het soms moeilijk met haar 100 uur per week werkende man. Ze probeert dan ook haar huwelijk leuk te houden.

Volgens Story is ze geschokt door de scheiding van vrienden Michiel Mol en Paulien Huizinga. Daan probeert haar man zo veel mogelijk te steunen, vertelt ze. Maar tegen een ‘rivale’ kun je je niet verdedigen. En dat is wat Paulien is overkomen.

De geruchten worden steeds sterker dat man Michiel een relatie heeft met de dochter van makelaar Harry Mens, Marlous. Een kwestie van weken, dan komen de twee voor hun liefde uit, volgens de roddelbladen. Daar zou Danielle met haar ‘respect hebben voor elkaar’ ook niet tegenop kunnen.

Kattekoppende Diva’s

Story heeft een leuk verhaal over Tatjana Simic, Patricia Paay en Patty Brard. Het rommelt behoorlijk bij de opnames van hun tv-show. Patricia klapt uit de school. Volgens haar is Tatjana een verwend nest dat moeilijk doet met eten en ook nog haar irritante vriend overal mee naar toe neemt.

Patty doet iets te gezellig en ontpopt zich als aanvoerster van het trio. Patricia grijpt dan in:’Ik laat me echt de les niet lezen door mevrouw Brard hoor!’’ snuift La Paay verontwaardigd, “Hallo, wij zijn er ook nog!”. Lekker dat Patricia even losgaat over haar collega’s. We krijgen steeds meer zin in de serie ‘Diva’s draaien door’.

Pleinwacht voor prinses

Normale ouders krijgen van school een brief met data. Die dag pleinwacht lopen, die dag studiedag, die dag herfstfeest, enzovoort. De ouders hebben zich maar aan te passen aan het rooster. In Wassenaar gaat het anders.

Daar zit het A-team van Maxima en Alexander op school. Om de prinses ook te laten meedoen met knutselen, overblijven en voorleesuurtjes, heeft de school het rooster aangepast aan Maxima’s volle agenda.

Party vindt het symphatiek, maar vraagt zich af wat er overblijft van de ‘normale‘ opvoeding die hun koninklijke ouders met Alexia, Amalia en Ariane voor hebben.