AMSTERDAM - T.I. mocht de gevangenis woensdag verlaten, maar is weer in hechtenis genomen.

De rapper vertrok per luxe bus naar een zogenoemd halfway house om weer te wennen aan de maatschappij, maar justitie lijkt een probleem te hebben met dat vervoermiddel.

De rapper moest van tevoren specifiek aangeven met wat voor vervoersmiddel hij naar het halfway house zou gaan, vertellen politiebronnen aan de Amerikaanse entertainmentstie

TMZ

. Hij had gezegd met een bepaald type busje te gaan, maar vertrok uiteindelijk in een luxe toerbus.

T.I., die werd geboren als Clifford Harris, kwam woensdag vrij uit een gevangenis in Arkansas. Hij werd in oktober veroordeeld tot elf maanden cel omdat hij tijdens zijn proeftijd werd betrapt met drugs.

Zeshonderd kilometer

De laatste maand van zijn straf zou Harris doorbrengen in een halfway house in zijn thuisstad Atlanta. De rit van ruim zeshonderd kilometer van de gevangenis naar het halfway house legde de rapper af in een luxe touringcar.

De vrijlating van T.I. zou door zender VH1 gevolgd worden voor een realityshow. Of die door kan gaan, is ook nog maar de vraag.

De camera's zijn niet welkom in de instelling waar de rapper het restant van zijn straf door zou brengen. "Het gaat absoluut niet gebeuren", zegt een woordvoerder tegen entertainmentwebsite TMZ.