AMSTERDAM - Hans Breukhoven is er niet blij mee dat zijn dochter Constanza een biografie uitbrengt. "Ik ben niet woest, maar zwaar teleurgesteld.

Ik wil rust voor de rest van het gezin", laat de zakenman weten aan RTL Boulevard.

In het boek Gevlucht Uit Gouden Kooi, dat volgende maand uitkomt, vertelt ze onder meer over haar leven in Wassenaar, haar adoptieouders en de kluisroof.

"Ten eerste moet ze zich concentreren op haar eigen leven en de kinderen. Ik wil tegen niemand procederen, maar als er onwaarheden in staan kan het niet anders."

Misdaan

Breukhoven vindt dat hij Constanza niets heeft misdaan. "Ik heb haar alleen maar heel vaak uit de stront gehaald. Ze wordt aan alle kanten voor deze biografie betaald, ze kan beter werken dan op deze manier geld bij elkaar te krijgen."

Ook ontkent hij dat er vaak ruzie was in huize Breukhoven. "Ze woont sinds haar 21e niet meer in Wassenaar. De ruzies waren niet heftig en kwamen zeker niet vaak voor."

Onmin

Constanza leeft al jaren in onmin met haar adoptiemoeder Conny Breukhoven en de rest van de familie. Zij zou samen met haar partner Mohamed de kluis van haar adoptievader Hans Breukhoven hebben leeggeroofd.

Ze werd schuldig bevonden, maar gaat in hoger beroep. Ook is ze met haar moeder Conny in een strijd verwikkeld om de voogdij over haar twee kinderen.